Letmé slovo o pravých ovocných destilátech

Mnozí naši spoluobčané, zvláště na Moravě začínají den léčivkou „stopečkou halúzkovej“, tzn. stopečkou ovocného destilátu z toho, co vyrostlo na stromě v zahradě, sadu nebo za plotem.

I lékař uznává pozitivní vliv malého množství alkoholu na lidský organizmus. Dochází k roztažení cév, zlepšuje se spalování tuků, zpomaluje se proces sklerotizace cév a postupu ischemické choroby srdeční. 

Zvláště pravý ovocný destilát tyto účinky má. Další léčivé vlastnosti mají např. bylinné výtažky vyrobené na podkladu ovocného destilátu. Dobrým příkladem je např. Swedenbitter. 

Destiláty vyráběné z různých trestí a řezané destiláty by nás neměly zajímat. Jsou to např. „Chalupářská slivovice, Slivovice konzumní“ apod. 

Pravý ovocný destilát je optimálním médiem pro domácí přípravu léčivých bylinných výtažků, ze kterých můžeme vyrobit účinné zdravotně pomáhající alkoholické nápoje o koncentraci kolem 52 %

Mnoho z nás dává svému organizmu zabrat konzumací uzenin, barevných limonád a jiných potravních šprýmů a hrůzností „hlavně když to neobsahuje alkohol“

A proto „Stopečka halúzkovej nikdy nikomu neuškodila, ba naopak!“

 

 Skupina darkovych baleni  Placetice